Sex-appeal

Leave a comment

February 11, 2014 by calatoriinterbelici


       În vara lui ‘33 se năștea  la Cluj  Sex-appeal, revistă săptămânală al cărei director purta numele cel puțin bizar de “A-Belle-A-Huha”. Tot pe atunci era înființată și o Ligă sex-appeal, menită să sprijine publicaţia. Nu e nimic deochiat la mijloc, din contra, cei din redacție cereau seriozitate. 
       Să vedem mai întâi ce se înțelegea exact prin sex-appeal în 1933: 
       Se pare așadar că sex-appealul era alcătuit din trei elemente: în primul rând din sex și appeal, desigur, iar mai apoi din capriciu. Dacă e clară treaba că apare la ambele sexe și că înseamnă o atracție, o chemare de-a dreptul irezistibilă, apăi aflați că sex-appealulmai presupunea și nestatornicie:                                                                                                                                                       
      În ceea ce privește Liga, aceasta trebuia să propovăduiască învățăturile revistei, să o ajute să pătrundă în toate cutele sociale. Limbajul, pe care il citim fără să vrem cu dublu sens, le aparține :
      Liga nu doar propovăduia, ci se mai și distra, la o serbare, două, pe an, cu un soi de concurs de sex-appeal la care puteau participa domnișoare, doamne și domni de toate vârstele. Dacă totul ieșea bine, fotografiile cele mai reușite urmau să fie publicate în revistele mari din capitală. Ca să vezi. Pe lângă serbări, Liga mai plănuia și o excursie pe la stațiuni climaterice sau balneare, în timpul căreia membrii urmau să poarte aceeași costumație mai mult sau mai puțin sumară, menită să mențină sex-appealulla cote optime.

Pe final, va lasam cu imnul ”sexapilului”, semnat sibilinic ”Mefisto”. Concluzia o trageti si singuri, ”Venoiti cu totii, nu fiti nasoi, Inscrieti-va-n liga noastra, ca sexapilul e cu noi”. Asteptam inscrierile pe adresa redactiei. 


Advertisements
»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: