Cosmeticale (2). A venit vara.

Leave a comment

July 3, 2015 by calatoriinterbelici

In ultima vreme nu am mai scris despre cosmeticale, ba chiar nu am mai scris deloc. Acum ca ne-am revenit din amortire, sesiuni, examene si sustineri in fata diferitelor comitete si comitii, ne putem intoarce la dragostea noastra dintai: reclama interbelica. Ca doar reclama e sufletul comertului…si al epocii!

Nu puteam reveni cu aceleasi pudre, rujuri si creme, asa ca ne-am decis sa inauguram o mica serie estivala. Despre Nivea am mai scris de cateva ori, va amintitI poate “sbarciturile” si “jupuiturile” provocate de ger, de care minunata crema originara din Hamburg va lecuia indata dupa aplicarea “radicala”, asa cum o numeau interbelicii, “radicala” probabil prin miscarile ferme pe care le presupunea.

Ei bine, trebuie sa stiti ca exista si varianta estivala. Crema si uleiul de plaja Nivea v-ar fi ajutat, in urma cu opt decenii, sa scapati de arsita soarelui si sa va protejati pielea “frageda”. De data aceasta masajul nu mai era “radical” ci “abundent”.

Vara, cu precadere in lunile iulie si august, bucurestenii isi faceau planuri de vilegiatura, la munte, la mare, la Sinaia, Mamaia sau Balcic. Sau, de ce nu, la Lido. Piscina cu valuri artificiale de la Lido si strandurile capitalei erau puncte de maxima atractie pentru bucurestenii toropiti de caldura. Si cum duhul costumului de baie din ce in ce mai mic se facuse si la noi o manie primejdioasa pentru simtul estetic masculin, se impuneau niste produse speciale, menite sa lase pielea doamnelor cat se poate de “neteda”.
Eau Dixor, cel mai minunat depilator, le ajuta pe doamne sa scape usor si, din nou, “radical” de parul de prisos. Parul de pe mana, de la subtiori si de pe picior disparea ca prin farmec, permitandu-le doamnelor si domnisoarelor sa defileze cvasi-golase la Lido, la strandul Bragadiru sau pe toboganele de la Mamaia.
Ar mai fi de mentionat si reclamele la costume de “bae”, destul de numeroase in publicatii ca “Ilustratiunea romana” sau “Realitatea ilustrata” pe timp de vara.
Intre doua nu te ploua (aviz celor ce se plang zilele acestea de ploaie), si bine iti e, mai ales daca ai achizitionat costumele de bae Monica (oare cele masculine tot Monica se numeau?) de la Solavici, magazin faimos in epoca, situat pe Lipscani, la nr. 37.
In fata celei de-a doua reclame suntem un pic confuzi.Costume de “bae” la editura Cartea Romaneasca?! Pana la urma, de ce nu, se duce omu sa isi ia o carte pe care s-o citeasca pe plaja- cu ocazia asta isi ia si-un slip, un deux-pieces, un costum intreg… Daca ai carte, ai parte, iar daca ai costum, poti pleca la drum.
SPRE MARE!
 
 
   (continuarea in postarile viitoare)

Salvează

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: